Hvorfor jeg ikke liker å lage mat. Mobbing

Hvorfor jeg ikke liker å lage varm mat, eller rettere sagt varm mat til meg selv er på grunn av MOBBING. Da jeg var 16 år gammel var jeg på VGS restaurant og matfag. Der skulle jeg aldri ha gått, for der ble jeg sterkt mobbet.. Jeg ble så sterkt mobbet at jeg ble utvist fra klasse elevene, Som vil si omtrent alle hatet mitt nærvær. Bortsett fra noen få som brydde seg, og noen få som ikke gadd og ha noe med dette å gjøre i det hele tatt 

Jeg gråt mange ganger det skoal året. Du kan tenke deg at når dem kom til meg for å krangle tok de med seg som regel halle klassen og noen ganger omtrent alle i klassen. Å stå der i gjørnet og føle deg presset nedi bakken mens ingen hjelp fra andre kom, og bare bli hakket ned som om du var verdiløs er hardt. Det gjør noe med deg der og da. Mange ganger kom jeg sent til timene fordi jeg jeg gråt og trengte å være alene og det som regel etter en krangel fra klassen  

Nå den dag i dag er jeg over mobbingen. Jeg har faktisk gått inn i meg selv til å tilgi mobberne, men en ting står igjen, matlagingen og det er jo på grunn av mobbingen. Da jeg lagde mat ville ingen spise av den bortsett fra lærene. og gjorde jeg en liten feil kan du banne på at det ble spredd slik at alle fikk høre det og baksnakket om det som jeg hørte det. Takk og lov for at jeg hadde miljø arbeideren der til å snakke med når slike stunder dukket opp, og de dukket opp ofte, omtrent hver dag. Jeg var glad for at jeg kunne ha en å snakke med når jeg trengte det  

jeg tror jeg trenger hjelp med det med matlagingen. prøve i det minste og være glad i å lage mat. Ha det litt morro med dette med matlagingen. og få motivasjon til det også, for den er ikke helt der dessverre.

Det er masse jeg kunne ha skrevet mer om mobbingen, som de falske ryktene de satte ut om at moren min var narkoman, noe hun aldri har vært og til og med satte ryktet slik at det var jeg som hadde sagt det. Noe som ihvertfall ikke var sant. men som jeg skrev jeg har gått videre og hadde jeg skrevet om alt Mobbingen hadde det blitt en bok ut av det  

Jeg er 1,73 cm høy og veier 49 kilo. Kanskje mindre og. Jeg skulle ha veid ca 70 kilo. Jeg vil ikke ha det slik lenger. Jeg har vært under vektig omtrent hele livet og den harde mobbingen gjorde ikke det problemet lettere. Jeg må gå på  barne strørrelse i bukse, ned til 158 og må si det er hardt og kjøpe bukse av og til og vite det at lillebror på snart 9 har snart det samme bukse størelse som meg

Og se meg i speilet er ikke noe fint, og se ribbeina mine og se rygge raden på ryggen for deg ikke til å syns du ser bra ut. Særlig når du er på stranden og ser gutter på din alder og yngre som har en kropp som senormal ut og ikke minst ser bra og veltrent ut. Du vil jo selv ha den kroppen og ikke minst se bra ut selv.     

Jeg håper dere vil dele dette videre slik at vi kan få et mindre mobbesamfunn, Der mobbing er så lite som mulig. Mobbing ødelegger og hadde jeg ikke vært sterk nok om å søke hjelp mot den harde mobbetiden min, eller sette foten ned og tatt tak i problemet og søkt hjelp, kan jeg si med hånda på hjertet, at jeg ikke hadde vært her og skrevet dette til dere og kanskje være en av de som setter foten ned mot mobbing og gjør samfunnet vårt bedre.

Til deg som blir mobbet gjør det som jeg gjorde, sett foten ned og snakk med lærere eller psykolog. Det er ikke noe galt med det. For det kan redde livet ditt. Det gjorde det med meg. Jeg søkte hjelp og livet mitt er nå bedre. Det eneste jeg trenger er å være glad i å lage mat igjen 
38

Ja, mobbing kan virkelig ødelegge mye.. Men ikke tenk på det med kroppen din - det er ikke så viktig å ha en såkalt "normal" kropp. Jenter liker forskjellige ting. Men det viktigste er jo å få i seg den riktige næringen.

Kanskje det kan hjelpe å lage gode, varme måltider til folk du er glad i, slik at det kan bli noe positivt igjen? Kanskje familie, eller gode venner? :)

Mobbing er noe dritt, desverre er ikke verden perfekt, har aldri hatt problemet selv, men kjenner mange desverre :-( mat er toppers, er selv kokk.. Du er tynn ja. En ting som fungerer er faktisk og trene, du btgger muskler, og muskler er topp. Har du vurdert det? Kunne du tenkt og prøve?

Jeg får helt vondt inni meg når jeg leser dette. ingen fortjener å oppleve noe som dette! :(

Vet du hva noen ganger blir eg så inni helvetes forbanna på idioter......hva i huleste drev lærerene med om de ikje så du hadde det vondt?

Eg blir helt satt ut.....eg har en datter og hadde hun blitt behandlet slik på skolen hadde det blitt månelyst......... kan du tenke deg???

Du kjenner ikkje meg,men eg er ikkje redd for å si fra...og hadde noen såret elelr skadet min unge, STAKKKARS dem....

Hun er ikkje feilfri.....men ingen fortjener å grine på skolen og føle seg utstøtt og hakket på, hva i huleste.......vet eg blir så satt ut........jeez

anyway over til ditt ønske fine du

Kan du ikkje begynne med å lage mat med de vennene dine? Dere har det jo fint sammen, kanskje de kan lære deg noen ting?

Eller du kan søke på youtube og du kan lese litt på blogger og prøve enkle ting.

Hvorfor ville de ikkje smake på det du laget? Er du flink med hygiene? Det er du sikkert, vaske hendene ha rene flater og utstyr osv sånne ting.

Begynn lett, med små grep. Finn ting du liker og prøv deg frem med venner først og så alene. Små retter, lette ting og lage så kanskje kommer glede mer etterhvert?

Finnes mye lette ting man kan lage på 15 -20 og 30 min som du helt sikkert fint klarer. Og så kan du ta det videre etterhvert. Hva liker du?

Åh kjenner jeg blir irritert når jeg hører om slikt! At enkelte folk har så lite å gjøre at de velger seg ut et en random mobbeoffer. Jeg mener seriøst at det kunne ikke ha vært på grunn av hvordan du ser ut, for du er perfekt som du er! Du kan heve deg over det den dag i dag å føle at det gjorde deg sterk! :))

Så utrolig trist å lese, kjenner det KOKER inni meg når jeg leser hvordan du ble behandlet. Jeg forstår ikke hvordan mennesker kan ha samvittighet til å behandle noen sånn, eller at andre kan i det hele tatt stå å se på at det blir gjort. Hadde jeg vært der så skulle jeg hjulpet deg, jeg skulle vært vennen din, hun som heller komplimerte deg og spiste av maten din. For INGEN skal føle seg så liten og verdiløs. Det fortjener ingen!

Du er fin som du er, men jeg forstår du vil gå opp i vekt. Men ikke la dette ødlegge livsgleden din. Du er en fin person som fortjener å ha det bra.

Klem fra fastleser <3

Jeg synes så utrolig synd i deg, herregud!! du er kjempe sterk, å jeg er sikker på at maten din er kjempe god!! <3 <3

Dette var utrolig vondt å lese! Er så forferdelig at noen mennesker bare går inn for å ødelegge livet til andre, det er så kvalmende rett og slett!

Jeg håper at det går bra med deg nå! Du er sterk, vit det :)

Du er en sterk person, og en flott person ! Håper du får lyst etterhvert til å lage varm mat til deg selv. Start i det små, og skap nye gode følelser med matlaging. Lykke til og stor klem til deg :-)

Så utrolig sterkt innlegg, ble skikkelig lei meg av å lese det vonde du har vært i gjennom. Er bare så utrolig glad for at du har kommet deg over de mobberne, som har gjort alt dette mot deg. Kan faktisk ikke fatte at noen har hjertet til å være sånn mot andre. Håper du kommer over hinderet med å lage varm mat. Men husk at du er bra som du er, og en skikkelig fighter. Ønsker deg all lykke til! :) Er forresten en fast leser av bloggen din, du er så flink! :)

kristina: Tusen takk for en herlig kommentar

Christine: Det håper jeg og

Maria Jansen: ja og nå vil jeg dele det mas verden så håper alle som ka deler dette slik at folk kan forstå hva mobbing kan gjøre mot en

Marthee: Jeg viil veldig gjerne opp et far 10 kilo ja hehe og nå vil jeg dele det mas verden så håper alle som ka deler dette slik at folk kan forstå hva mobbing kan gjøre mot en

cuskima: INGEN er feril fri her i verden sånn er bare verden.

og nå vil jeg dele det mas verden så håper alle som ka deler dette slik at folk kan forstå hva mobbing kan gjøre mot en

rundtomkringtrorjeg: ja og nå vil jeg dele det mas verden så håper alle som ka deler dette slik at folk kan forstå hva mobbing kan gjøre mot en

hei trur faktisk det vil hjelpe mye på selvtiliten. nå tenker jeg på det med og lage mat vist du for eksempel innviterer noen venner og dere sammen lager mat. eller sammen med familien. det viktigste er at du gjør det sammen med noen du har det morsomt med. da vil du etter vert forbinne mat laging med noe morsomt i steden for noe neggativt. det er i alle fall mitt råd.

Sterkt å lese og mobbing er desverre vanselig å få helt bort.men fokus på d3t i skole barnehage og da jobbe mye mer med det enn de de gjør kan bidra en del.husk at de som starter der finner en ting..som nødvendigvis ikke noe du er dårlig på...og de er kanskje usikre på det selv og skal hevde seg! Så at det ble maten var nok fordi dere var i den klassen..hadde de samme folka møtt deg på en annen linoe kunne det blitt noe annet du ble mobbet for av de samme folka...så ikke tro du ikke kan lage. St! Det høres ut som du har interessen ennå og da må du ikke la det som skjedde ødelegge! Hvis deg selv og gi d3g selv den gleden..Da blir du enda sterkere ") ellers vinner de på en måte...begynn i de små ned enkle ting eller sammen med noen ")

Du er du og du duger!

Min sønn hadde en kompis som var veldig tynn og han har trent mye og fått litt mer muskler. ..men husk at dt er deg noen blir forelska i og er du fornøyd så vises det...Alle liker heller ikke muskel bunter. .Vi er så forskjellige 😊😊😊det er rett og slett for mye press over alt.klem til deg

Blir utrolig trist å lese dette... Folk kan være så slemme!! Utrolig sterkt av deg å tilgi de som har utsatt deg for mobbingen!

STÅ PÅ, du er sterk!

Håper du snart kan lage deg en god middag og nyte den, stolt over å ha vunnet :)

Du er knall tøff og sterk , stolt av deg , forsett sånn. Det har aldri vært noe galt med de som blir mobba det er de som mobber som har problemer med seg selv , de må drepe andre sitt lys for å skinne sterkere selv , det er ikke din feil , ingen har rett å fortelle deg at du er verdiløs. De angriper de beste. Og det beste du kan gjøre er å vise dem at du er sterk. Forstår meg ikke på folk som klarer være så kald og empatiløs å tillate seg å mobbe andre , mobbere er svake mennesker og derfor er de alltid fler i sammen å som gjør det.

Velger å ikke lese alle kommentarene før jeg kommenterer. Da mister jeg fokus ;)

Du er tøff som står frem og forteller dette. Kanskje jeg burde sagt noen ord om det jeg har bak meg også. Men det må jeg nok tenke hardt på.

Tror egentlig aldri man kommer over mobbing. MEN man klarer å legge det nok bak seg til at man ikke tenker over det daglig. Men det er med på å forme deg. Nå er dette ikke så veldig lenge siden vel? Sånn i år? I dag er det 25 år siden en som mobba meg førte til en skade som holdt på å koste meg livet (dytta meg borti noe som holdt på å ta livet mitt). Tro man kom fort over det på sin måte. Og etter mange mange år oppsøkte vedkommende meg å b om unnskyldning. Greit det, men jeg kan aldri glemme det. Tilgi ja, glemme nei. Men det plager meg jo ikke. Dog, poenget jeg vil frem til er at jeg var jo igjennom flere år på sykehuset som følger av fysiske skader jeg fikk, jeg har fått varige men. MEN jeg har også blitt en veldig sterk psykisk person. Jeg er neppe den som roper høyt om hva jeg har vært igjennom, eller trumfer igjennom det jeg mener er rett. Jeg ble raskt "gammel" i hodet og fikk masse livserfaring #var 9,5 år#. Og hva har det gjort med meg? Jo det har forme meg veldig. Jeg må nesten si jeg er takknemlig for den erfaringa. Det gjør det lettere å forstå andre, hjelpe andre, lytte. Er nok ikke den som åpner meg for mye. Jeg tenker masse. Buser sjeldent ut.

Poenget her nå, det ble sikkert borte ja, det er at om noen år så vil du se tilbake å se at det former deg til noe ingen andre er! Stå på, det er verdt det! Det er flott å se tilbake på at livet faktisk har ført til noe godt midt i det vonde!

Så var det vekta de. Vettø, det bilde du la ut av deg så veldig bra ut! Jeg har i mange mang år slitt med undervektig. 40 kg og 163 høy og jente. Joda, man gikk ikke i bikini. Så fikk man noe hormontrøbbel og leddplage og masse sånn drit. Og medisiner og stoffskifte og og og førte til at vekte bikka over. Endte på noen kg mer enn strengt tatt nødvendig. Ikke noe farlig tung. Og legen sa nei til slanking. Vel, det sa ikke jeg. Men å slanke bort vekt pga medisiner og helseproblemer er faktisk noe dritt. Ser nå tilbake og ville valgt litt undervektig i stede for over idealen. Har jo ikke vært nok overvektig til at jeg kan kalle det overvektig. Valgte allikevel å slanke meg. Nå går jeg ennå ned, gjør ikke noe for det. Men det er nok mange grunner. Flytting, trivsel, vann som er bedre enn noe annet å drikke her #var grusomt vann der jeg bodde før, gikk ikke an å drikke uten å spy av det#. Stresser ikke dette nå. Men når jeg ser tilbake var det like mye styr med kg'er som skulle på som av! Tror på at det kan endre seg. Kanskje helt av seg selv. Tar litt tid å bli stabil. Ble vel ikke det før jeg var 22-23 og så gikk helsa feil veil og medisiner på bane. Gikk bra mange år og så kom kg. Nå renner det enda av meg, huden strammes pent opp. Og det er noe som er helt ok følelse. Så ikke stress med vekta de. MASSE kan skje for deg, ja uansett i livet. Men tror det meste ofte skjer før 30. Etter det, ja da bør man legge en plan ;# Er vel den magikske grensa mi for kg på topp ja :P Gidder ikke slanke meg for å spise så jeg sulter. Tar det helt normalt. Og det samme gjorde jeg da vi slet med å få kg opp på meg.

Og du, matlaging er moro. Vet ikke om du bor alene eller hjemme eller hvordan ennå. Men finn deg en trygg arena. Enten med en god venn eller kanskje alene. Og så leker du deg med mat. Du har jo mer kunnskap enn meg der. Men jeg har fått meg erfaring. Elsker å leke med råvarer, smaker og og og. Og kanskje det kan være en god ting å lage en blogg hver dag på hva du har laget av mat, hva du ser for deg kan bli bedre, hva du vil endre eller noe slikt? Kan jo være alt fra middag til kaker og bakst og frokost. Det kan bli en fin dagbok for deg. Og inspirasjon for andre. Har vurdert det selv. Selv om mannen ofte er den som lager mat her da jeg er utslitt. Men i perioder er det meg da ;) #I dag puttrer et ny lapskaus på komfyren#. Og kanskje ta med hva du tror det koster sånn ca? Sånn at det kan være noe en fattig student eller en som brått har litt til overs kan sysle med? Bare noen tanker. Det kan jo være noe du kan spinne videre på :P

Beklager, dette ble langt ;)

Ramona: Man fåt lovs erfaring ja og jeg vil bruke det til å hjelpe folk q

Vet du hva? Du er så absolutt ikke alene. Jeg har spesielt den siste tiden irritert meg mer og mer over hvor undervektig jeg er. Men mest fordi det er så utrolig mye fokus i media på slanke metoder, hvordan spise riktig, gå ned i vekt osv. De har butikker for "ekstra" store kvinner /menn. Men hva med oss? Jeg kjenner til det og måtte kjøpe klær på barne avdelingen. Jeg er 165 høy, og veier 45 kilo. Jeg får høre daglig at jeg er tynn, fra kolleger, venner, familie t.o.m folk jeg ikke kjenner. Og ja det ER mobbing. Selv om folk kanskje ikke ser på det slik. Jeg har slitt meg å gå opp i vekt i 10 år nå. Og slitsomt når folk hele tiden må nevne det. Går vi bort til en som er feit og sier: shit! du er feit ass! ?? Nei, så hvorfor føler folk at det er greit bare fordi man er tynn? Uansett. Selv om det er vanskelig for deg, så tenk på deg selv og bry deg minst mulig. Du vil finne en som vil like deg for den du er! UTEN TVIL! Hilsen en kokk som vil legge ut litt oppskrifter på mat snart, som kanskje kan motivere deg litt ;-)

elisabethtruelsen: Si ifra da så kan jeg følge med

Man ser bland sine venner deres innlegg på forsiden inne på profilen din, så bare og følge med ;-)

elisabethtruelsen: Nå skjønte jeg ikke hva du mener

Mat og matlaging burde ikke være en fiende uansett, tykk eller tynn! Jeg elsker matlaging over allt på jord, og for meg har det blitt en måte å slappe av på i en stressend hverdag. Prøv å tenk slik på det, det er meditasjon! For meg er det det, og hev hodet og spis maten din! Vær STOLT av den du er og maten DU lager! De ungene har NULL kontroll over deg og på ditt kjøkken er du SJEF! ;)

Trist å lese at du har opplevd dette:(

Men ikke la det ødelegge gleden med å lage mat for deg, for du har jo tydeligvis værtglad i det en gang! Fin frem oppskrifter og inviter familie og gode venner på middag, så kommer nok gleden tilbake igjen:) Ta tiden til hjelp:)

Trist å lese. Ønsker deg en fin Søndag! : )

Uff, så utrolig fælt å lese om :/ Mobbing er virkelig noe jeg misliker så utrolig mye, og det skulle virkelig vært enda mer fokus på å forebygge det. Håper du finner gleder i å lage mat igjen :)

Vilde: Tusen takk del innlegget videre

Anonym: ja før dette hendte sågar jeg lyst til å prøve å bli baker hehe

Heisan,

trist ¨å lese om den langvarige mobbinga. Helt naturlig at det føler til alvorlige spiseforstyrrelser, ikke for at det hjelper deg noe... Har selv hatt spiseforstyrrelser i nesten hele livet. Ikke pga mobbing, men pga andre ting i barndom/ungdom. Ingen år spiseforstyrrelser "bare" for at de ønsker bli tynn. Det ligger alltid et alvorlig traume bak..... Har også startet en såkaldt "hemmelig" gruppe på FB, dvs at ingen kan se hvem som er med i gruppa. Send meg gjerne en PM på FB hvis du trenger andre å snakke med om dette. Er også gutter der. Uansett: Lykke til videre :)

Mobbing ødelegger mye! Noe av dette som du skriver her har jeg også vært oppi, Det er ikke noe greit! men en ting! Stå på å lag mat, det er det som hjelper, selv om det tærer på! de som mobber er som oftest bare misunnelig,eller ikke har det bra selv å derfor skal de trøkke andre ned i bakken for å føle seg selv bedre, men gå imot det alle andre sier :) Er slik en blir sterk, å slik jeg leser her, så får jeg en oppfatning av at du er en sterk person! Stå på videre!

Lykke til videre! :)

hei jeg er helt enig med deg i å sette foten ned å ta kontak med noen voksene. men desverre er det ikke altid det som funker. jeg har en sterk mobbe historie som jeg har skrivi på bloggen min www.sharonrenee.blogg.no der hjalp det ikke å si i fra desverre. håper du vil lese.

Jobb med å lage mat det klarer du helt sikkert til slutt lykke til videre :)

Jeg sender deg gjerne et tips eller tre, og kan også få opp matlysten din på tøffe dager -ihvertfall prøve :) For mat tar opp store deler av dagene mine, min hobby og min inspirasjon i livet :)

Skriv en ny kommentar