Hvorfor klage på kulda ?

I år skjønner jeg ikke hvorfor folk klager over at det er er kalt. Ja det er minus grader og hvis du ikke kler deg med vinter jakke og lue vil du fryse, Det er jo opplagt. Men her er grunnen. Jeg tåler egentlig ikke kulde over 10 minus. Over 10 kulde grader kan du banne på at jeg får puste problemer  Hoster mye og på det verste ising i hode og følelsen at du skal spy hele tiden. 

I år har det i Gjøvik, vet ikke med resten av landet, bare vert 1 eller 2 dager med over 10 minus. Det er jo unormalt for i januar og være. I alle år har det vært ukevis med over 10 minus noen ganger helt til 15-20, men i år har det til og med vært noen dager med pluss grader  

Jeg stor trives i denne kulden. Ikke noe puste problemer. Men det er meldt om at noen 10 år, så vil ikke Norge ha noe kuldegrader om vinteren. Jeg begynner å tro  på det og da kommer vi til og få andre problemer og det virkelige problemer 

Hva mener dere ?

22

Helt enig med deg! :-)

Liker denne tiden av året svært godt jeg og er godt vandt med mange minus grader her jeg bor..

Vi har faktisk hatt det kaldere over tid her, men mildt i forhold til hva jeg er vant til da. Det jeg klager over er at vi blir stadig innestengt av været. Om det er isen eller snøen spiller ingen rolle. Nå er det snø som er slapsete. Og jeg kan ikke fordra -5 til +5. Det spennet i mellom der er grusomt smertemessig. Men kaldere enn -5 er supert. -20 kan være litt tøft for hjerte, men jeg stortrives og fonni min måte å ha det bra på ute. OG funkere fysisk. Men denne vinteren er sykt tøff for min del. Mest pga alt mildværet og at man har vært innesteng pga is og ja faktisk også snø på 80 cmi løpet av et døgn, alt i alt 7 ganger. Varierende lengde da Eneste trøsta :P Ser ut som det blir stabilt kaldt noen dager så håper det holder lenge nok til at vi igjen kan komme litt ut.

Kula er noe dritt, helt enkelt.. :-) Klager.. Hvem har gjort det?

Ramona: Den skjønner jeg hehe

Yeaeae: Nå snakker jeg ikke til deg som enkelt person men noen jeg hører i fra sier masse slik at dem syns det er kalt. JA det er jo kalt så klart det er jo minus grader. men som jeg skrev jeg tåler egentlig ikke kulda men den kulda som er her nå er bra nok og jeg klager ikke.

Pleier å være -33 et par ganger her jeg bor, hehe :)

Er veldig glad i vinteren jeg og når det er godt med snø og og kalt :) Trives godt da :)

Som du sier, så er det jo bare å kle seg godt med klær, da blir det jo ikke så ille kalt :)

Helt enig det er ikke kaldt i år

Jeg er helt enig med det i dette. Vi klager over at det er for kaldt om vinteren, og for varmt om sommeren.. Og når det ligger på et par minusgrader, så holder jo tross alt føret seg godt, snøen slipper å smelte, fryse, smelte fryse.. Og ikke minst, det er egentlig veldig positivt med litt snø, for det blir såå mye lysere ute! Og om kvelden er det utrolig koselig å tenne lys både inne og ute, i lykter og islykter :)

Living: Der sier du noe som er 100 % sant men i fjor var det varme rekorder g lufta her i norge er ikke akk det beste vi har for og si det slik men herlig bade temperatur da hehe

Klager ikke men jeg får veldig vondt i kroppen av kulde (ikke at jeg har lite klær på meg eller noe sånt) men får veldig vondt i ledd å muskler. Så jeg liker ikke vinter, samme om det er 10 minus eller 4 pluss ;)

Linda: Ja n oen har det slik og det er dumt

Pga astma kan ikke jeg heller være ute om det blir noe særlig mer enn -10.

Ellers er jeg ikke veldig glad i kulde, trives best i varmen. Sliter mye med leddene mine, spesielt om vinteren hvis det er kaldt og kulde generelt er kjedelig, hehe.

Jeg vil heller klage på at det faktisk ikke blir kulde om noen år. Vi er så alt for dårlige, inkludert meg selv, til å ta vare på miljøet. Om vi slutter å bruke bilen så ofte, og heller velge kollektivt, ville alt vært så mye bedre for verden og jorda vår. Om ikke så lenge så vil jo all isen forsvinne fra både Svalbard, Nordpolen og Sørpolen. Da har vi ikke igjen av de fantastiske dyrene som lever av kulda!

Her har det vært rundt -8 til -23. Så kaldt har det vært..

Jeg virkelig elsker kulden og setter stor pris på den! <3

Håper Norge vil ha vinteren vi alle kjenner til med snø og kuldegrader i mange år fremover. Ingenting gir meg mer julestemning enn den vakre hvite dynen som legger seg på både bakken og trærne. Dessuten er det jo så meget man kan gjøre på vinteren! Er mange vinteraktiviteter jeg virkelig ser frem til å skape minner av sammen med barnet mitt. :-))

Ha en riktig flott tirsdag kveld videre!

syns ikkje de har vert noe problem med kulden i år. selv har eg hatt en periode dær eg ha gått turer på kvelds tiden men de e flere ganger eg ikkje har tatt på meg en jakke engang når eg ha gådt ut. syns det er parfekt temperatur ute no. men de ha vert varmt i forholdt te ke de bruke å vær i januar. i fjord lå vi på -15 te -24 grader hele januar. ja vi ha hatt noen få kalde dager men ikke i nærheten fra i fjord. så ja det at de blir varmere vintere frem over de kan eg tru på. men de kommer te å skape andre problem her i verden.

Vel eg e vant te ferdig måket sne ;-) Derfor fryser jeg meg i hel med 10 minus :-)

Jeg fryser uansett. Har dunjakke og skjerf og vintersko og alt.. Likevel fryser jeg. Er veldig kaldblodig har jeg merket :P

alchemist ;: det er jeg og men som jeg skriver. Det har blitt varmere vinter og som jeg leser kommentarene er det ikke bare jeg

Men Kim... Vi vil ha videoer som du sa du skulle lage. Ikke tekst innlegg. Hilsen stor fan.

Vinnerne av linkerunden på bloggen min har blitt kåret - stikk innom for å se om det ble deg :-)

Skriv en ny kommentar