Får man spiseforstyrrelse av kunn kroppspress og slanking ?

For meg er ikke kroppspress grunnen til at jeg fikk spiseforstyrrelse. For meg var det andre grunner. Jeg sier ikke at man ikke får spise forstyrrelser av kroppspress og slanking, men det er flere grunner i tillegg.

Her er det jeg fant til på nettet og som jeg valgte å ta med i dette innlegget her

Bulimi, anoreksi og andre spiseforstyrrelser skyldes både arv og miljø. Flere kvinner enn menn rammes. Slanking og vekttap er ofte et av de første trinn i utviklingen av bulimi og anoreksi, men det er usikkert om slanking i seg selv er en risikofaktor.

En person som har en spiseforstyrrelse, vil være overopptatt av mat og plages med konstante tanker om mat, spising, kropp og vekt. Andre sider av livet blir overskygget når svært mye tid og ressurser brukes på handlinger knyttet til mat og spising. Spiseforstyrrelsen går utover andre områder i livet som studier, jobb og sosiale relasjoner. Hos personer med spiseforstyrrelser har kroppsstørrelse og vekt stor betydning for selvbildet.

Som i setningen over her sies det at kunn slanking er ikke noe risikofaktor men at det kan være første trinn mot det.

Jeg tror som har erfaringer i dette området som anoreksia er at det skal være flere grunner en bare slanking og kroppspress. Her er mine punkter

1 Mobbing
2 Indre uro
3 Psykisk og fysiske problemer
5 Vansker med å finne hvem du er som person
6 Traumer

Alle de punktene der har jeg vært igjennom. Jeg har hatt lite kroppspress på meg selv om jeg har ikke noe imot med muskuløs kropp.

Men at kunn kroppspress og slanking utvikler spiseforstyrrelse. For å være ærlig da tror jeg mange fler hadde hatt spiseforstyrrelser en det er nå i dag

Hva er deres mening om dette temaet?

9

Det er nok mye mer som spiller inn enn bare trening og kroppspress. Jeg tenker at det er som sagt miljøet rundt, psykiske/fysiske problemer og negative kommentarer/komplimenter som og gjør en risiko for å få en spiseforstyrrelse.

Milla: som en som har hatt anoreksia er jeg enig med deg. Det er mange forskjellige faktorer som spiller inn

har tenkt det samme selv. Enkelte tror at anoreksi betyr at man tror man er feit, men man er faktisk tynn. That's it. Nei. Jeg tror at de med anoreksi faktisk ser at de er tynn, men det handler om noe annet.

Alt fra at man kan ha kontroll over noe og se hvor bra kontroll man faktisk har, hvor langt ned i vekt man kan komme og så videre. Eller som en slags avhengighet. Å se hvor mye man har gått ned på vekten. Når man er så godt i gang med normal slanking også velger å fortsette litt for lenge. Som en tvangstanke akkurat som ocd. Det blir nesten livet ditt.

Jeg tror ofte det oppstår om man er deprimert og kanskje ikke føler man mestrer så mye, at man da kan ha kontroll over noe.

Det kan også være en måte å straffe seg selv på. En slags selvskading. At man ikke fortjener mat, at man skal bli syk. F.eks om man blir mobbet eller føler seg misslykket. Akkurat som andre velger å trøstespise eller kutte seg, så kan noen få anoreksi.

Å skylde på en tynn victoria secret modell for at andre blir sykelig undervektig er galt. Victorias secret modeller er tynne, men ikke sykelig undervektig.

Jeg har alltid vært tynn og prøvd å legge på meg da. Jeg har alltid ville hatt store pupper, rumpe, hofte, smal midje - altså timeglassfigur.

Idealet i dag er jo faktisk ikke undervektig, men heller litt former og timeglassfigur. Jeg føler kun på kroppspress når andre hysteriske folk lager artikler om kroppspress og kaller tynne for beinrangler og så videre. Før brydde jeg meg ikke. Men etter alle artiklene så har jeg blitt veldig lei meg av den tynne kroppen min, for ofte påstår de at tynne folk sulter seg og kommer med ''men likes curves - dogs like bones'' o.s.v Auch!

Jeg mener også at spiseforstyrrelser kan komme av blant annet indre uro, og problemer som man opplever i oppveksten og ellers i livet.

Vanskelig å si.

Fint innlegg om temaet.

tusen takk det var eilen fra paradise som fikk meg til å skrive om dette hehe

Det er mye som kan trigge det ja...

Det er sikkert mange grunner til det.. Jeg vet ikke.

jeg som har erfaringer på dette kan si. ed en gang det er flere grunner til det

Det har du selvfølgelig.

Skriv en ny kommentar