Du skal aldri skjenne på sultfølelsen

Det ene tingen jeg lærte mens jeg var innlagt for enheten for spiseforstyrrelser var det at du skal ikke føle på sultfølelsen. Da har du nemlig gått for lenge uten mat. Det fikk jeg beskjed om når de spurte åssen det gikk når jeg spiste. Jeg sa det gikk fint, men jeg er aldri sulten og dette syntes jeg var rart. De bare smilte og sa. Så bra du skal ikke føle på sulten. Jeg må ærlig si jeg ble litt forundret med en gang, men etterhvert skjønte jeg det. Men du tenker sikkert åssen skal kroppen da  si ifra da ?

Som sagt, var jeg aldri sulten når jeg var innlagt. Men kroppen sa ifra på en annen måte som jeg la merke til. Ihvertfall den siste måneden jeg var innlagt. Det at kroppen sa ifra på en anderledes måte, var bare det at nå skulle jeg se på klokken og når jeg så på klokken var det ca 2 til 5 minutter til mat.

Men åssen viste kroppen min når det var på tide med mat ? Jo ved faste måltider. Ved og ta faste måltider vil kroppen bli vangt med de faste måltidene, og da gir kroppen din signal til hjernen din at kroppen trenger mat. Det er da det er viktig å høre på signalene.

Nå som jeg ikke er innlagt prøver jeg så godt jeg kan og ta faste  måltider. Selv på helgene. Jeg står opp kl 08:00 hver dag, og det første jeg gjør er å ta frokost. Som sikkert mange av dere vet så er frokosten vår viktigste måltid, og ja det er sant.

Viste dere noe av det jeg fortalte eller var dette noe helt nytt for dere ?

5

Tror det er en fin leveregel uansett om man trenger å gå opp eller ned i vekt :o))

Det skrives kjenne, ikke skjenne.

Det var helt nytt for meg. Men jeg har slitt mye med kvalme når jeg var gravid. Måtte inn litt på sykehuset for å få veske og vitaminer for jeg kastet opp alt. Etter jeg ble bedre måtte jeg småspise hele tiden for å ikke kjenne på sulten. Å det som gjøre meg dårlig... syntes det er veldig bra av deg å spise til faste tider. Og ja frokosten er den viktigste ;) ønsker deg en flott helg :)

Kan være h.an har dysleksi

Anonym: ja jeg har dysleksi

Skriv en ny kommentar