Verden står overfor en masse utryddelse

Dette gjelder flere dyre arter igjennom hele verden

I løpet av 50 år vil mennesker ha utryddet to tredeler av jordens dyr. Det vil skje allerede i 2020 om ikke menneskeheten kollektivt tar seg sammen, advarer World Wide Fund for Nature (WWF).

I løpet av 50 år vil altså  mennesker ha klart å utrydde to av tre dyr på kloden!

For første gang siden dinosaurene forsvant står vi foran en masseutryddelse for verdens dyreliv, sier WWF-sjef i Storbritannia, Mike Barrett, ifølge Telegraph.

Dette er en brøkdel av det som er i artikkelen og som jeg leste det  var det flere punkter i samme sak i artikkelen. Men som jeg ikke har så mye kunnskap til at jeg vil uttale meg om. Artikkelen finner du her hvis du selv vil ha all infoen.

Det står i artikkelen at mange dyr er utryddet. Det er ikke rart da når vi bestemmer oss for å skyte de ned. Ta for eksempel ulven i Norge; for det var det første som  dukket opp i hodet mitt da jeg leste artikkelen. Vi kan jo ikke bare skyte ulven bare fordi de tar noen av sauene våres. Som jeg har hørt er ikke det værste tilfellet at sauene blir tatt. Det er faktisk vi som kjører over de med uhell. Vi har så lite ulver i Norge at jeg tror ikke det værste for sauene er ulvene.

Vi må slutte å tro det at vi eier denne planeten her. Jeg er for at vi må ha mat på bordet. Og jeg tenker det så lenge vi tar det nødvendige så kan det gå greit. Men vi spiser ikke ulver. Ikke sånn jeg vet ihvertfall.

Alle dyr må til for at vi jorden skal gå rundt. Ja alle dyr. Da snakker jeg også om fluer, bier og ja til og med eddikopper, I artikkelen sier det at USA, Canada og Australia er de værste synderne. Jeg tenker dritt i hvem som er de værste, vi må faktisk kunne skjønne det at det er ikke vi som skal bestemme over hvilken dyr skal få leve eller hvilket dyr skal skytes. Dyr har like rett til og være her som oss mennesker.

Vi utrydder også dyrene ved å hogge ned regnskogene. Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal være så tankeløse ikke bare oven for dyrene. Men oven for oss selv. Vi kommer til å være grunnen til at vi utrydder oss selv og jeg syns det er trist at det er kankje for sent når alle ser det selv. Må det virkelig gå så langt med dette at man trenger å se det med sine  egne to øyne før vi virkelig skjønner hva vi faktisk har gjort ?

Det er jo vi som som utrydder oss selv og det er vi selv som har å takke for dette. Ikke dyrene men vi.

Her er artikkelen http://m.side3.no/vitenskap/verden-star-foran-den-strste-masseutryddelsen-siden-dinosaurene-forsvant/3423276852.html

Hva er deres mening om dette her ?

Begge bildene tatt fra artikkelen

6

Lene Jeanette

Jeg er helt enig med deg, ulven burde leve!

kjempe bra skrevet!

Jeg er veldig opptatt av å verne ulven, for det er mulig å leve side om side med den. Bøndene skylder hele tiden på at ulven river sau, men jeg er nå ikke så sikker på at det "bare" er ulven som er på ferde.

Vera Lynn: det er nok ikke bare ulven som evt blir utryddet, det er mange fler i mange forsellige årsaker. Bare les artikkelen

Så utrolig bra skrevet!! :)

Utrulig bra skrevet, og viktig tema du tar opp! :)

Skriv en ny kommentar