Kropppress og selvhat

JEG så nettopp videoen  fra Joakim der han deler om sin erfaring med spiseforstyrrelser. Der det vekket tanker som jeg vil dele med dere.

Videoen Jeg snakker om kan dere finne HER

Jeg hadde andre problemstillinger enn han, men samtidig føler jeg virkelig på det han sa selv om kropppress var ikke akkurat det som sto øverst på lista av grunner til at jeg fikk spiseproblemer. Det var heller all den mobbingen jeg opplevde, selvhatet, overgrepet, og mange andre grunner til at jeg fikk spiseproblemer.

Som jeg har skrevet før når jeg var tynn følte jeg  meg så mindreverdig. Hvorfor kunne ikke jeg ha den six packen, den brystkassen og biseps som var imponerende store. Det var det jeg tenkte da.

Men hvorfor skal jeg oppnå det for å akseptere meg selv? Hvorfor skal jeg gjøre det så inmarri vanskelig for meg selv når jeg kan akseptere meg selv akkurat som jeg er uavhengig om jeg har den kroppen jeg har nå eller en imponerende muskuløs kropp. Jeg er meg selv uansett åssen jeg ser ut på utsiden. Den personen jeg har blitt som har lært å elske seg selv. Og så lenge helsa mi er på plass så gjør det vell ingenting åssen jeg ser ut på utsiden

Jeg vil trene fordi det er gøy. Du blir psykisk glad, ikke for at du har kunn et mål om å få muskler. Jeg vil trene for å bli sterkere få et bedre livstil ikke for at andre mennesker skal synes at jeg ser sexy ut. Men for at jeg skal føle godt med meg selv. Jeg skal gjør dette for min egen del ikke for andre.

Men det å elske seg selv begynner ikke på en trenings senter det begynner med tankegangen din for det er der det ligger. Det ligger i det DU sier til deg selv. Du ser deg selv i speilet og sier du er stygg da blir du i Dine øyne stygg. Det hjelper ikke å hakke på seg selv og ta det selvhatet. Det som hjelper er at du ser deg selv i speilet  og sier DU er perfekt akkurat som  DU er og etter en stund så tror du på det

Jeg håper innlegget ga deg litt inntrykk for det jeg skrev det bare kom. Jeg ble litt overasket over åssen innlegget endte for det var ikke ikke sånn jeg tenkte at det skulle bli, men sånn er det når du skriver det du tenker der og da. Og jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det, for dette som ble skrevet her var like mye til meg selv som til dere.

Du har sikkert hørt dette mange ganger før, men nå vil jeg at du skal ta det til deg. Du er verdifull, du er sterk, du er modig, du er nydelig akkurat slik som du er. Du trenger ikke å fikse noe så lenge du er frisk og helsa er på plass.

0

Skriv en ny kommentar