13 reason why. Er serien farlig ?

Hei jeg har sett noe av det og hørt folk som sier ting om serien. Og tenkte og drøfte dette sammen med dere.

Jeg har vært igjennom alt serien handler om. Mobbing OSV. Til og med hvert inne på selvmordstanker. Men nå skal jeg ikke avsløre alt som har skjedd i serien for dere som ikke har sett serien.

Vi kan ta Paris Jacksons sin mening om serien som du finner her, men her er min mening og hva jeg drøftet om

Jeg personlig likte serien kjempe godt. Det var bra forklart og det virket ekte og troverdig. Jeg kjente igjen mye av følelsene som serien viste meg  etter mine egne erfaringer. serien traff blink der. Da jeg leste artikkelen (link ovenfor) og drøftet det etter på , så må jeg nok si meg en del enig med Paris Jackson. Det Kan være en en  mer skade en godt for noen. Og for noen som er følsomme og som samtidig har en deprisjon opp i det hele burde kanskje tenke seg 2 eller 3 ganger om at er dette noe som kan påvirke meg negativt så kankje vente til man har blitt friskere. Men det kan også virke motsatt. Det tror jeg er fra person til person

Jeg personlig hadde jeg hatt selvmordstanker mens jeg så på serien. Tror jeg dette hadde vært godt for meg og se. Jeg tror jeg hadde vendt meg om med og handle  med disse tenkene jeg haddde. Uansett så er jeg veldig sikker på at det var ikke poenget Selena Gomez ville fram til med serien når hun tok på seg ansvaret med og være en del med og lage serien. At dette kunne trigge folk til å ta selvmord . For åssen skulle man ha laget et slik serie? Jeg tror at uansett åssen man hadde laget en slik serie. Så hadde det hadde vært posetive og negative ting ved en slik serie no matter what.

Hva er deres mening om dette ?

Hvor mye jeg spiser på en dag Video

Hei folkens. Det er nesten 2 år siden sist jeg har tatt en video, så jeg tenkte det var på tide å begynne igjen. Slik er det når jeg ikke har data selv og har kunn mobilen å blogge med. Da er det bare å filme med mobilen og finne en bibliotek så går det.

Videoen sier alt, så trenger vel ikke å skrive mer. enjoy
 

Nå har jeg det herlig

Akkurat nå er det herlig, kankje litt for varmt, men klager ikke 

nå er jeg på tangen og er på bursdagsfeiring for min bror. Bror har bursdag i morgen og jeg og min søster har bursdag om 2 dager. 

Det er herlig med grill mat. Selv om jeg ønsker å spise litt mer, så koser jeg meg kjempe masse, men nå er det snart kake, så skal tilbake til feiringen. Vi er 10 mennesker og 7 hunder, så nå koser jeg meg.

God morgen flotte lesere

God morgen flotte lesere. Nå er jeg ny dusjet og er ren og det føles kjempe godt. Det å være med dyr er kjempe bra for meg, og jeg bare elsker det. Jeg tenkte at jeg skulle gå tur med hundene og bare koble av i det nydelige været som vi har her i Gjøvik. 

Jeg ønsker dere en kjempe flott dag i dag og håper dere nyter sola hvis dere har sol der dere er.

Og så må jeg spørre dere. Hva skal dere i dag da mine kjære venner ?Jeg bærer ingen nag. jeg bærer bare sorg

sorg for det de gjorde

Jeg ser på noen av kommentaren, og noen av dere sier at jeg burde anmelde de. Jeg vet ikke om jeg vil gjøre det. Jeg føler det at jeg må bare bli ferdig med det. Få det ut av kroppen, og la det bare debbe ut, og la meg få fri fra denne fæle smerten, og alt som er i hjernen, og i kroppen min.

Men tro meg. Jeg har vurdert det særlig med han ene, men jeg er ikke strek nok, og det er sikkert ikke meningen at jeg skal gjøre det heller, at jeg bare skal la det ligge, og bare gå videre med livet mitt, Samtidig har jeg masse tanker om. Hva om de gjør det igjen ? Så om at de skal få vite hva de har gjort imot meg skal de når jeg føler meg klar for det, og jeg føler at jeg er sterk nok til det.

For det kan bli sterke følelser, De kan benekte det, og det er jeg ikke klar til å gjøre nå. Nå må jeg ta vare på meg selv og ha flotte energier rundt meg for at dagene mine skal gå rundt 

Da blogges viIkke legg skylden på meg

Vi er bare fire, bokstaver, ikke en person.

Jeg blir ofte forundret over å lese hvor lett mange mennesker med ADHD har en evne til å fraskrive seg ansvar for egne handlinger i livet, og det er i grunn leit og se hvor lett det er å bruke vår diagnose som en nag å legge skylden på.

Det syns jeg ikke er greit. Da spres det fort feil signaler rundt i dagens samfunn om vår diagnose. Vår diagnose kan noen gnager være en forklaring for ting vi gjør, men ikke skylden for valgene vi tar, 

Alle vi tenkende individer må stå for til ansvar får våre egne handlinger i livets løp. Vi gjør sikkert dumme ting som vi kan angre på, men det gjør mange uten diagnoser. Så syns vi bør tenke oss godt om før en henger all skylda på ADHD gnagen.

Jeg gjorde nok en del sprell når jeg var mindre. Hadde litt litt mere lopper i blodet en andre nabo barn 

Jeg selv fikk diagnosen som 4 åring. I mine 32 år med diagnosen, kan jeg ikke huske å ha hørt at Mamma eller mine søsken har latt meg bruke ADHD som en direkte unnskyldning for feil valg har jeg gjort opp igjennom årene.

Sender takk til venner og familie som lærte meg å stå ansvarlig for mine egne valg i livet. Ta gjene og lik siden hans ADHD ingen hindring

Dette er skrevet av Magnus Jagland Kjeldsen.

Jeg må ærlig si at jeg skyldte på min diagnose før, og nå skjønner ikke hvorfor jeg gjorde det det. Når jeg kranglet med andre rundt meg, la jeg alltid skylda på ADHD min, men det er jo ikke det. Det kan være en del av det, men når alt kommer til alt, så kan jo folk som ikke har ADHD misforstå hverandre.

Jeg har lært det at å leve med diagnosen, og at diagnosen min er ikke en forbannelse. nå er ADHD min følgesvenn som jeg ikke tar som en unnskyldning  lenger, og det føles helt fantastisk.  

Det vi kan gjøre er å leve med diagnosen våres og være ærlig med menneskene vi omgås med slik at de kan ha det en forståelse at vi med ADHD diagnosen trenger litt mer tid, motivasjon og tålmodighet. Selv om vi har ADHD kan vi klare det vi virkelig vil. 

Takk Magnus for nok en samarbeid 

Profiltekst her!


Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

Blogglisten toppliste for bloggere - ToppBlogghits