Har lyst til å lage sangvidoer igjen

Jeg har lyst til å lage sangvidoer igjen. Ikke fordi jeg mener at jeg er kjempe flink, men rett og slett for å få konstruktiv kritikk på hva jeg kan gjøre bedre. Jeg likte det så godt og jeg ble flinkere til å synge av det også

Å finne meg en passe kor for meg her på Gjøvik vil nok være ganske vanskelig siden jeg gjerne vil ha et kor som er på min alder så da er det godt og ha noe å øve seg til slik at man kan bli flinkere.

Jeg har også en stemme som ikke passer til alle sanger, så og finne en sang som passer vil ta tid, men jeg er villig til å prøve en sang i måneden der jeg også øver på sangen og der jeg enten også tar instrumental i bakgrunnen eller synger acapella som vil si uten musikk til for å gjøre sangen litt mer min egen.

Håper dere vil like det. :)

Verden står overfor en masse utryddelse

Dette gjelder flere dyre arter igjennom hele verden

I løpet av 50 år vil mennesker ha utryddet to tredeler av jordens dyr. Det vil skje allerede i 2020 om ikke menneskeheten kollektivt tar seg sammen, advarer World Wide Fund for Nature (WWF).

I løpet av 50 år vil altså  mennesker ha klart å utrydde to av tre dyr på kloden!

For første gang siden dinosaurene forsvant står vi foran en masseutryddelse for verdens dyreliv, sier WWF-sjef i Storbritannia, Mike Barrett, ifølge Telegraph.

Dette er en brøkdel av det som er i artikkelen og som jeg leste det  var det flere punkter i samme sak i artikkelen. Men som jeg ikke har så mye kunnskap til at jeg vil uttale meg om. Artikkelen finner du her hvis du selv vil ha all infoen.

Det står i artikkelen at mange dyr er utryddet. Det er ikke rart da når vi bestemmer oss for å skyte de ned. Ta for eksempel ulven i Norge; for det var det første som  dukket opp i hodet mitt da jeg leste artikkelen. Vi kan jo ikke bare skyte ulven bare fordi de tar noen av sauene våres. Som jeg har hørt er ikke det værste tilfellet at sauene blir tatt. Det er faktisk vi som kjører over de med uhell. Vi har så lite ulver i Norge at jeg tror ikke det værste for sauene er ulvene.

Vi må slutte å tro det at vi eier denne planeten her. Jeg er for at vi må ha mat på bordet. Og jeg tenker det så lenge vi tar det nødvendige så kan det gå greit. Men vi spiser ikke ulver. Ikke sånn jeg vet ihvertfall.

Alle dyr må til for at vi jorden skal gå rundt. Ja alle dyr. Da snakker jeg også om fluer, bier og ja til og med eddikopper, I artikkelen sier det at USA, Canada og Australia er de værste synderne. Jeg tenker dritt i hvem som er de værste, vi må faktisk kunne skjønne det at det er ikke vi som skal bestemme over hvilken dyr skal få leve eller hvilket dyr skal skytes. Dyr har like rett til og være her som oss mennesker.

Vi utrydder også dyrene ved å hogge ned regnskogene. Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal være så tankeløse ikke bare oven for dyrene. Men oven for oss selv. Vi kommer til å være grunnen til at vi utrydder oss selv og jeg syns det er trist at det er kankje for sent når alle ser det selv. Må det virkelig gå så langt med dette at man trenger å se det med sine  egne to øyne før vi virkelig skjønner hva vi faktisk har gjort ?

Det er jo vi som som utrydder oss selv og det er vi selv som har å takke for dette. Ikke dyrene men vi.

Her er artikkelen http://m.side3.no/vitenskap/verden-star-foran-den-strste-masseutryddelsen-siden-dinosaurene-forsvant/3423276852.html

Hva er deres mening om dette her ?

Begge bildene tatt fra artikkelen

Herlig tur i skogen i mørket

Hei jeg valgte ikke å blogge i går selv om det ble fikset og tenkte heller at jeg skulle ute i skogen å være sosial.

Det var litt i siste liten jeg bestemte meg for at jeg skulle ut i skogen. Invitasjonen fikk jeg jo på torsdag, og siden jeg er litt plaget med at jeg plutselig blir sliten og utmattet. Viste jeg ikke om jeg kom til å orke det, men jeg ble med og det angrer jeg ikke på, selv om det var utrolig mørkt.

Vi møttes og tok bilen for å komme oss der vi skulle. Så var det å gå ut i skogen. Jeg har aldri vært ute i skogen i mørket så det var en morsom erfaring som var litt spennende. Bra jeg ikke er mørkredd. Da vi kom oss til bålet etter ca fem minutters gåing var det bare å sette seg rundt bålet.. Det var utrolig koselig med vannet like i nærheten og en stjerneklart himmel. En perfekt kveld med å være i skogen med flotte mennesker.

Vi koste oss med vafler, pølser og utrolig god stevning. Vil definitivt oppleve dette igjen. Det var en hyggelig opplevelse.

Har dere vært i skogen i mørket noen gang ?

Jeg er som en åpen bok

Jeg er som det står i overskriften som en åpen bok, og det har sine forlenper og ulemper både fordi som er med deg og så klart deg selv. Men på tross av at det er slik som det er har jeg valgt å være det og være stolt over det selv om jeg kan tenke. Å herre min hatt hvorfor sa jeg det til en vilt fremmed person.

For meg spørs det alt om første inntrykk. Og alle vet at førsteinntrykket stemmer ikke alltid helt. Men jeg lar være å tenke på det, selv om jeg tenker at å nei Kim Danial, nå syns den personen jeg snakker med at jeg er jo helt dum i hode som snakker om det, og det til en person som ikke en gang skjenner meg. Nei fy søren så dumt jeg er.

Men på den andre siden så vet jeg det at jeg kan få så utrolige fine samtaler med å være som en åpen bok. Du kan bånde med den person du nesten ikke har møtt, og er man heldig kankje den personen er akkurat som meg, og da går snakkingen som bare det. Selv om av og til selv da føler du deg litt dum og tenker det at håper ikke den personen syns jeg er helt dum nå.

det værste fall er det at du snakker med en helt feil person som da bare vil spre usanne rykter om deg når du da kommer på den gale siden til den personen. Eller er bare ute etter og utnytte deg og baksnakke deg. Det har jeg opplevd, men selv da har jeg valgt å være en som en åpen bok på tross av alt jeg har opplevd med og være det. For gleden av å hjelpe andre med å være en åpen bok er så mye større en den frykten. Jeg vil heller være en åpen bok og få høre det i ettertid at jeg har hjulpet den personen med å finne løsninger i dems problemer. Om det er lignene problemer eller noe helt annet.

Så det å være som en åpen bok selv om man kan føle seg  dum av og til og lurer på i det hele tatt hvorfor jeg kom til den samtalen som man gjorde, så mener jeg at det er verdt det på tross av alle farene som kan komme ved det.

Hva er dine tanker om dette temaet her?

Lenge siden sist jeg hadde så motstand på mat

Dette med å være frisk fra en spiseforstyrrelse er en drøm, men faren for et tilbakefall er der, og det vil den alltid være. Jeg prøver ikke å tenke på det, for jeg skal gjøre alt i min makt for å ikke få et tilbakefall, og i dag var det lenge siden jeg kjente at det var sykt vanskelig. I dag var tanken på å slippe det måltidet så en deilig følelse. I dag var tanken på å slippe det ene måltide så god følelse at jeg vurderte det

Slik er det å kjenne på at man ikke vil ha mat, og du sier ja jeg utsetter det en halvtime kankje jeg har lyst på mat da, men når du skjønner det at nå må du bare spise eller så kommer du ikke til å spise det måltidet. Det er da du bare må stå opp og bare gjøre det. Det er ikke enkelt, tvert imot, men viljen var sterkere enn følelsene. Jeg sa til meg selv at jeg har jaggu kommet meg langt og jeg skal ikke gi opp. Noen dager er hardere enn andre og slik et det bare. Men det viktigste er å ikke gi opp.

I dag har jeg egentlig lyst å bare være hjemme. I dag er det egentlig noe som kalles for ekko. Men jeg sliter med å velge om jeg skal trene og så gå ekko eller bare ekko. Eller gjøre begge i det hele tatt dessverre. Treningen starter 18:00 til 19:30 og ekko begynner kl 19;00 til 22:00. Hva som er viktigst i dag er mat, og siden denne dagen er krevende på det punktet, er det nok det jeg må fokusere mest på nå. For jeg tror at maten vil være krevende for meg i dag.

Tirsdag = Toro

Eller fjordland. Det spørs litt hva jeg har lyst på. Dette er vell den eneste dagen som er så travelt at jeg har ikke akkurat tid til å lage meg onkelig middag. Eller jeg kan, men da for jeg ikke noe særlig vile før jeg da skal på neste ting som da er håndball.

I dag har jeg vært på praksis, og jeg må si jeg virkelig trives å jobbe der. Det er flotte folk samtidig som jeg får jobbe med dyr. Og jeg elsker jo så klart dyr.

Nå skal jeg spise, så kommer ei venninne ta meg som også er med på håndball, og så er det rett på håndball trening. Tror jeg blir sliten når dagen her er over hehe. Men da går det fortere for meg å sovne meg til neste dag.

Vi blogges mine flotte lesere

Dette er ukene mine

Dette er uken mi  og da mener jeg det som jeg gjør fast. Så har kommer det.

På mandager
Da er det home gruppa. Et annet ord er bibel gruppe. Jeg begynte rett etter jeg var ferdig med innleggelsen og jeg jeg trives der. Ikke rart når folkene som er i den er helt fantastiske mennesker

På tirsdager
Dette er den dagen jeg har det mest travelt. Først er det praksis plassen som er på dyrego, og så er det håndball trening som jeg har fått veldig positivt inntrykk av med tanke på at jeg aldri har spilt det før. Dette har jeg begynt nå nylig for å få flere trenings dager 

På onsdager.
Da skal jeg på fotball trening som jeg syns er kjempe gøy. Dette var også noe jeg begynte med rett etter innleggelsen.

På torsdager
Da er det bibel undervisning i sentrum kirken, og etter det er det bønnenøte som jeg er med på.

På fredager
Da er jeg også på en slags bibel undervisning, men da er jeg hjemme hos en av prestene i sentrum kirken. En herlig mann med mye glede i.

På lørdager.
jeg har ingenting på lørdager, så lørdager er den dagen det virkelig passer meg best å være med venner eller bare ha en daffedag som er noe alle trenger av og til

På søndager
Da er det gudstjeneste og litt kafé etterpå og da tar jeg med lunj hjemmefra for som regel er jeg med folk etter det, og har det koselig

Selv om jeg ikke har noe jobb og er på praksis plass bare en gang i uken, føler jeg at jeg har en innholdsrik uke med å gjøre det jeg føler er rett for meg.

Hva inneholder deres uke ?

Jeg har ikke angst for å lage mat lenger

Nå fyker blogglysten i været. Har blogget jevnt nå og jeg liker det. Jeg elsker  å blogge.

Jeg har endelig ikke angst for å lage mat lenger. Jeg kan faktisk gå så langt med å si at jeg faktisk liker det. Noe er jo ferdig kjøpt som fiskepinner og vårruller, men jeg lager jo noe fra bunnen av også.

Jeg lager kjøttkaker ifra bunnen av. Bare noe som er super enkelt, og når jeg har pasta, så lager jeg tomat sausen fra bunnen av. Det er faktisk bedre tro meg. For dere som ikke gjør det, dere burde prøve.

For dere som ikke vet det var det på restaurant og matlag jeg ble mest mobbet i mobbelivet mitt, og det på alle slags nivåer. Det ble til at jeg fikk angst for å lage mat. Jeg fikk flashback etter flashback når jeg gjorde det. Særlig når jeg ble utplassert til å jobbe på kjøkken rett etter utskrivelsen. Jeg måtte bare slutte. Men jeg måtte lage middag hjemme. Jeg kunne jo ikke slutte med det.

Jeg har noe som kalles for miljøtjeneste, og de var med og så på at jeg lagde mat. De hjalp meg med enkle hjemmelagde oppskrifter og holt meg med god selskap. Det gjorde at jeg fikk nye opplevelser med mat som gjorde at de dårlige opplevelsene fra videregående ikke dukket så mye opp lenger. Det endte med at jeg fant ut at det eneste som stoppet meg var min stahet. Så jeg gjorde noe med det

Nå i dag lager jeg mat selv hele uken. I steden for å gå på burgerking flere ganger i uken og unngå noe som ikke eksisterer lenger. Jeg blir jo ikke mobbet lenger. Jeg har gått videre jeg har tilgitt og jeg har nå lagt  abselutt alt bak meg. Jeg tenker det er på tide å føle mestring når man lager mat, og det gjør jeg nå. Jeg måtte bare få hjelp fra gode opplevelser for å inse den tanken selv

Jeg må bare takke miljøtjenesten hvis dere leser dette her. Tusen takk for at dere har vært med meg igjennom matlagingen, og fikk meg til og få ha noen positive situasjoner med matlaging. Det var akkurat det jeg trengte for å komme meg vekk fra angsten. Tusen  takk

Hvis du har problemer med å lage mat til deg selv, hør på musikk. Det hjalp meg

Herlig kino dag med familien.

Først vil jeg bare takke Julie som tok seg tid til å ordne designet mitt når det var litt små tull med den. Bloggen hennes finner du her

I går ringe min kjære bror meg på 10 og spurte meg om jeg ville bli med på kino og se Trolls. Jeg ble veldig overasket at han ringte meg pga han er hørselshemmet og bruker ci som er et høreapparat for de som er helt døve. Så jeg sa så klart at jeg ville være med på kino.

Da dagen var her, så gikk jeg  opp til Mamma for Mamma og tvilling søstra mi skulle også være med. Og filmen var overraskende bra. Jeg trodde jeg skulle se en film som rett og slett var litt for de minste egentlig, med tanke på animasjonen, men den falt altså i smak. Mye sang og en flott handling. Det var nesten sånn at jeg fikk en tåre i øyekroken.

Det var Marion Ravn og Atle som dubbet det på Norsk, men jeg har litt lyst til å se se den på engelsk og jeg. For Justin Timberlake og Anna Tendrick har stemmene og som synger på den versjonen av filmen.  Nå er det 2 filmer USA har blitt inspirert av Norge. Frozen og nå Trolls.  Jeg gir filmen en sterk 4+  rett og slett fordi jeg ble positivt overrasket over filmen

Etter filmen gikk vi en tur på CC får å  spiste på burgerking. Det var mye fint latter. Alt i alt en utroooolig koselig dag med nærmeste familie.

Hva har dere gjort i dag da ?

Har lyst til å trene styrke

Jeg har lyst til å trene styrke for å klare meg bedre i  verdagen. Når du ikke har spist onkelig i omtrent hele  barndomen sier det seg selv at du har da ikke fått så mye i styrke i kroppen særlig i ryggen. Da er det daglige utfordringer som at hvis jeg står for mye blir jeg veldig sliten i ryggen, og dermed får smerter.

Hadde jeg vært sikker på at jeg hadde gjort det riktig hadde jeg gjort det selv, men jeg tror jeg trenger litt begynner hjelp slik at jeg ikke trener feil. Jeg vet det at når du tar armhevinger så skal du ha rett rygg. Dette er faktisk en liten utfordring. Jeg vet jeg har blitt litt bedre når jeg hadde litt trening når jeg var innlagt, men føler det ikke er nok til å gjøre det alene og være selvsikker at jeg gjør det riktig. Poenget er jo at det skal få bra  resultater og ikke dårlige.

Jeg trener jo fotball og nå nylig håndball,  men tror jeg trenger styrketrening også. Så jeg har sett litt youtube videoer og tatt en spilleliste for meg selv der jeg kan gjøre litt trening. Men som sagt tørr jeg ikke helt å gjøre det alene helt enda. Så jeg   var hos fastlegen min og tok den vanlige kontroll timen får å se at jeg er stabil, tok jeg opp dette og han henviste meg til en fysioterapeut. Så nå får vi se om dette åpner nye dører for meg slik at jeg kan få en hverdag med en bedre rygg og ettervert starte med hjemme trening.

Så vi for se det. Dette er noe jeg vil prøve å klare

Du skal aldri skjenne på sultfølelsen

Det ene tingen jeg lærte mens jeg var innlagt for enheten for spiseforstyrrelser var det at du skal ikke føle på sultfølelsen. Da har du nemlig gått for lenge uten mat. Det fikk jeg beskjed om når de spurte åssen det gikk når jeg spiste. Jeg sa det gikk fint, men jeg er aldri sulten og dette syntes jeg var rart. De bare smilte og sa. Så bra du skal ikke føle på sulten. Jeg må ærlig si jeg ble litt forundret med en gang, men etterhvert skjønte jeg det. Men du tenker sikkert åssen skal kroppen da  si ifra da ?

Som sagt, var jeg aldri sulten når jeg var innlagt. Men kroppen sa ifra på en annen måte som jeg la merke til. Ihvertfall den siste måneden jeg var innlagt. Det at kroppen sa ifra på en anderledes måte, var bare det at nå skulle jeg se på klokken og når jeg så på klokken var det ca 2 til 5 minutter til mat.

Men åssen viste kroppen min når det var på tide med mat ? Jo ved faste måltider. Ved og ta faste måltider vil kroppen bli vangt med de faste måltidene, og da gir kroppen din signal til hjernen din at kroppen trenger mat. Det er da det er viktig å høre på signalene.

Nå som jeg ikke er innlagt prøver jeg så godt jeg kan og ta faste  måltider. Selv på helgene. Jeg står opp kl 08:00 hver dag, og det første jeg gjør er å ta frokost. Som sikkert mange av dere vet så er frokosten vår viktigste måltid, og ja det er sant.

Viste dere noe av det jeg fortalte eller var dette noe helt nytt for dere ?

Trenger hjelp ifra dere

Hei folkens jeg trenger hjelp ifra dere. Siden jeg ikke har data og blogger da med telefonen min, så jeg får jo ikke sett onkelig på designet mitt. Men når jeg var på biblioteket for å få videoen på bloggen min som dere kan se i forrige innlegg, så så jeg noe som ikke helt stemte med åssen jeg så det sist. Headeren som jeg hadde er ikke synlig og ikke profilbildet mitt heller. Det er noe annet og, men det for meg er ikke så veldig viktig.

Mitt spørsmål er da. Er det slik dere også ser det ? I så fall åssen får jeg fikset det. ? Jeg har jo lyst til at bloggen min skal se fin og ryddig ut, slik at dere lesere får en god fornøyelse når dere skal se å lese bloggen min.

Så hvis dere kan hjelpe meg håper jeg dere skrive det ned til meg nede på kommentar feltet. På forhånd tusen takk snille lesere.

Hvor mye jeg spiser på en dag Video

Hei folkens. Det er nesten 2 år siden sist jeg har tatt en video, så jeg tenkte det var på tide å begynne igjen. Slik er det når jeg ikke har data selv og har kunn mobilen å blogge med. Da er det bare å filme med mobilen og finne en bibliotek så går det.

Videoen sier alt, så trenger vel ikke å skrive mer. enjoy
 

Jeg tror justin bieber trenger en pause

Hei folkens først og fremst vil jeg bare si at jeg har ikke noe imot justin bieber. Jeg digger faktisk mange av sangene hans, men her er mitt grunnlag.

Han er overarbeidet. Han er det fordi han hater å svikte oss, men i lengden så vil han det. Lunta hans vil bli kortere og vil da bli at han blir fort sint på fansen sin. I verste fall noe jeg ikke tror, men kan være mulighet er at han blir slik som han var før og gjorde masse dumt.

Det virker som at han ikke har det så gøy lengre når han opptrer og er ikke det trist ? Dette her er drømmen hans, men han har ikke noe glede av det lengre. Så hva med at han tar seg en pause i noen år slik at han kan finne den  gleden han har og ikke føle seg fanget av sin egen drøm

Ja han er sikkert var på at dette er en slitsom jobb. Men samtidig må han få lov å ta seg en pause. Jeg tror det hadde vært det beste for han slik at han kan finne den gnisten han hadde før slik at han ikke føler seg fangen i sin egen drøm

Hva mener dere ?